Sevilla prin ochii mei

10 februarie


De mult imi doream să fac postarea asta. E vorba despre orașul sufletului meu: Sevilla.
În 2015 am ajuns pentru prima dată în acest superb oraș din Andalucia, sudul Spaniei. Urma să rămân acolo pentru 6 luni de zile pentru că aveam să studiez un semestru la facultatea de arhitectura din Sevilla. A trecut acea perioadă și m-am întors acasă pentru că sufletul meu pereche mă aștepta cu brațele deschise. Mi-aș fi dorit să ne mutăm acolo, însă pentru că trebuia să îmi termin facultatea, acest lucru nu s-a putut. Am rămas cu dorința de a mă întoarce într-o bună zi. Și mi-am dorit din tot sufletul meu! Și m-am întors. Anul trecut, de ziua mea, am ajuns din nou în Sevilla, urmând să mă bucur de oraș din alte perspective și din altă postură, față de cea trăită anterior, adica de student.

Cum să ajungi în Sevilla?

Biletele de avion le-am cumpărat prin iunie, cred, de pe Ryanair cu plecare din Oradea către Memmingen, respectiv din Memmingen înspre Sevilla. Am plătit deci, pe 4 zboruri (2 dus, respectiv 2 întors pentru o persoană 100 de euro, preț care mi s-a foarte bun, deoarece în 2015 îmi aduc aminte că am venit de Paști acasă și am plătit aproximativ 30-40 de euro pe ruta Sevilla - Barcelona (cu Iberia) și vreo 120 de euro Barcelona -Timisoara (cu wizzair).
Deci transportul cu avionul ne-a costat în total, pentru 2 persoane, aproximativ 200 de euro.
A fost un impuls. Îmi aduc aminte cât de fericită eram când am cumpărat biletele de avion.

Mai puteți încerca să căutați avioane la preț foarte mic pe ruta Timișoara-Bologna-Sevilla sau Timișoara-Milano Bergamo-Sevilla.
Trebuie însă să știți că în majoritatea cazurilor, zborurile nu se leagă și e posibil să vă rezervați o noapte de cazare în orașul din care luați zborul spre Sevilla.

De la aeroport ajungeți în centrul orașului cu autobuzul EA Aeropuerto și o călătorie e 4 euro de persoană. De asemenea puteți ajunge și cu taxi, însă prețurile sunt mai piperate.

Unde să stai?

Cu câteva săptămâni înainte, ne-am rezervat pe booking cazarea la un apartament din centrul orașului, la câțiva pași de Parasol. Era pentru prima dată când rezervasem un apartament și nu o cameră de hotel și sincer aveam emoții, însă cei de la Boutik Apartments nu ne-au dezamăgit, ba chiar ne-au impresionat.


Ne-a primit Juan, care ne-a prezentat apartamentul, ne-a arătat punctele turistice pe care le putem vizita și ce putem face în oraș. Evident, noi știam deja de toate, mai ales că și Alex mă vizitase în 2015 acolo. Apartamentul ne-a costat în jur de 400 de euro pentru 7 nopți, bani în care am primit și primul mic dejun, cafea/ceai/gem/unt pentru tot sejurul.
Apartamentul avea bucătărie dotată cu toate ustensilele de care aveai nevoie pentru a găti, inclusiv mașină de spălat vase. Chiar îl întrebam pe Alex, oare cum s-au gândit să pună chiar tot ce ai nevoie în bucătărie.



Living-ul era mare și spațios. Pe toată perioada concediului am avut inclus și Netflix pe televizor așa că unele seri ni le-am petrecut liniștiți, uitându-ne la filme.
La etaj era dormitorul, terasa și baia cea mare (pentru că mai era o baie cu duș la primul nivel). Știam din poze că vom avea terasă, însă parcă nu prea credeam că vom primi exact acel apartament. Ne-am tot propus să luăm micul dejun pe terasă, sau cina, însă atunci, fiind cam frig, am cam abandonat.
Dacă ar fi fost vară, sigur m-aș fi desprins cu greu de cafelele băute pe terasă.
Zona fiind pietonală, era foarte liniștită noaptea, ceea ce mi-a plăcut enorm. Deci cazarea a fost foarte bună și am fost foarte mulțumiți de cum am fost tratați!



Unde să mănânci?

Cum coboram din apartament era un mini Carrefour de unde ne luam tot ce aveam nevoie pentru micul dejun. Au fost câteva zile în care am gătit prânzul și cina în apartament și au fost zile în care am mâncat în oraș.

Primul loc în care am mâncat a fost la Restaurante Spala Encarnacion, în piața Encarnacion unde e Parasolul sau Setas. Prețul pentru un prânz, porție normală (nu tapas) era undeva în jur de 10-15 euro un fel de mâncare. Deci o masă pentru doi, cam ajungea la 25-30 de euro. Cam scump, dar dacă stau să mă gândesc, când ieșim în Timișoara să mâncăm, sub 100 de lei nu prea am plătit niciodată. Și la cât a fost de bun, a meritat.


De ziua mea, am mâncat la restaurantul Al solito Posto din Plaza Alameda de Hercules. Mâncarea fost foarte bună, însă personalul poate din cauza oboselii, cam neatent la cerințele clienților. Am mâncat și în 2015 aici și pe vremea aceea am fost foarte impresionată. Probabil că lucrurile s-au mai schimbat sau că ziua în care am fost noi nu a fost una prea bună.


Am mai mâncat în ultima sau penultima seară la Bar Augustin & Company, unde ne-a plăcut foarte mult și ne-am simțit foarte bine, dar era plin tot timpul și cam greu am găsit o masă liberă. Însă tata mereu zicea că acolo unde sunt mulți oameni și e coadă, acolo e mâncarea bună și mereu se adeverește zicala lui. Și nu uitați, la fiecare masă, cereți câte un tinto de verano! Tinto de verano e o băutură din vin combinată cu suc de lămâie acidulat! Merge perfect în orice anotimp!


Ce să vezi?

Catedral de Sevilla 
E superbă! Mai fusesem de 2 ori în 2015, însă am mai vizitat-o o dată. Puteți cumpăra biletele online sau să beneficiați de vizita gratuită dacă vă faceți rezervare anticipată. Vizitele gratuite sunt doar în zilele de luni, într-un anumit interval orar. 
Mai multe informații găsiți aici, iar pentru rezervarea vizitei gratuite trebuie să scrieți un email la adresa reservas@catedraldesevilla.es


Real Alcazar
Aici am fost în 2015 și îmi aduc aminte că a avut discount cu carnetele de student. E superb și e neapărat de văzut. Știu că și ei ofereau vizite gratuite, însă mi se pare că nu pe toată perioada anului. Trebuie căutat pe site-ul lor oficial: www.alcazarsevilla.org


Metropol Parasol sau Setas de Sevilla

Intrarea e 3 euro, însă nu se poate plăti cu cardul. În acest preț aveți și o băutură inclusă la restaurantul de la parter.
Aici găsiți toate informațiile de care aveți nevoie: setasdesevilla.com

Plaza de España și Parque Maria Luisa  - locul me preferat dintre toate, aș putea să stau o zi întreagă acolo!

Puente Alamillo - celebrul pod al lui Calatrava


Plimbări cu vaporul pe Guadalquivir si Torre del Oro





Museo de Artes y Costumbres (muzeul de arte și tradiții)  Museo Arqueologico de Sevilla (muzeul arheologic)
Îmi aduc aminte că l-am vizitat în 2015 și intrarea a fost gratuită dacă aveam carnetul de elev sau student la noi.




Real Maestranza - Plaza de Toros (www.realmaestranza.com)



Zona Triana și muzeul de ceramică din Triana


Acuario de Sevilla

Imagini pentru acuario de sevilla

De vizitat mai sunt o grămadă. Dacă îmi voi mai aduce aminte, cu siguranță voi face un update acestei postări.

 Cum e să vizitezi același oraș de două ori?

Îmi făceam probleme, mă gândeam că poate voi rămâne dezamăgită dacă voi vizita un oraș pentru a doua oară. Ei bine, m-am simțit ca acasă! A fost pentru prima dată când mi-am sărbătorit ziua de naștere într-o altă țară, doar eu cu Alex. Orașul a fost incredibil, vremea foarte frumoasă, cam 15-20 de grade la sfârșit de noiembrie și început de decembrie. Am trăit amintiri frumoase, cât și experiențe noi.
Dacă m-aș mai duce încă odată? M-aș duce de fiecare dată când voi avea ocazia! Va rămâne în sufletul meu mereu!

Sper că a fost util această postare și îmi doresc să știu dacă sunteți interesați despre astfel de postări și pe viitor, așa că am rugămintea de a-mi lăsa în căsuța de comentarii părerea voastră!

Follow me on Facebook - www.facebook.com/ancafratilablog
and Instagram - @arhancafratila

You Might Also Like

0 comentarii

Subscribe